Tungediagnose

Tunge diagnose:

Din tunge afslører hvordan du og din krop har det. Det vi kigger på er tungekroppen, den symboliserer nemlig hele dig. Er den slap, er den hævet, er den løs eller fast, hvilken farven har den. Har den frissure (revner) er de horisontale eller vertikale. Ryster tungen har den belægning, hvilken farve er belægningen og hvor sidder den. Er der tandmærker i tungen og meget mere.

Din tunge fortæller om ubalancer du måske ikke selv har opdaget endnu. Er du stresset, vil din tungespids ekesmpelvis være rød, og jo mere rød jo mere stresset er du. 


Lad os sige din tunge er hævet og du har tandmærker i siden af din tunge, det vil fortælle os at du har ubalancer i din mave, nærmere ufordøjet mad i maven.

 

Mavemeridianen og milt/meridianen er bedste bodies, så mave ubalancer er også milt ubalancer. Når vi nævner milten er det nødvendigvis ikke som i organet milten, men miltmeridianen. 

 

Milten kalder vi for kvindemeridianen, den styrer nemlig  hormonerne i kropppen, den starter i din store tå og løber op på indersiden af benene. sammen  med to andre yin meridianer.

Milten står også for vores bindevæv og fedtvæv. Den sørger for cirkulationen  af vores kropsvæsker. 


Har du også belægning på tungen, vil vi se på hvilken farve den har. Den hvide farve indikerer kulde, hvor den gule fortæller os det er varme. Milten står for vores bindevæv og fedtvæv. Den sørger for cirkulation af vores kropsvæsker. 


Er milten svag ville du får symptomer som øget vægt, de ville komme fordi dine kropsvæsker står stille. Det ville også kunne skabe fugt tilstand i kroppen, som kunne være årsagen til fedtknuder m.m, men det kunne også være årsagen til ømme led og slidgigt alt afhængigt af hvilke tilstande vi ser i din tunge.

 

Kinisisk medicin handler om at fjerne årsagen til vi bliver syge, langt inden vi bliver det. Derfor burde alle få akupressur, akupunktur og cupping jævnligt. Det sørger nemlig for at dine ubalancer reduceres og sygdom ikke udvikler sig. Der kan sagtens være flere ubalancer på samme tid. 


Dette er blot et eksempel. Det betyder heller ikke at er din tunge hævet og belagt at du skal blive bange, det fortæller du har ubalancer og de kan efter tid udvikle sig. 

 

En tungeskraber er ikke løsningen, ubalancer fjernes ikke fordi du skraber din tunge, de vil komme igen og ingen indtil ubalancen er væk. Vi kigger også på dit ansigt, øjne og hudfarven. Er du hævet, er huden fedtet, tør, plettet og så laver vi pulsdiagnoser. Alt sammen for at beslutte, hvilken behandling der er bedst for dig. Vi tager billeder og dokumenterer dine fremskridt.

Gå altid til lægen, hvis du ikke har det godt, hellere en gang for meget end for lidt.

 

 

En tunge før og efter Bodywork.

 

Her ses tydeligt forskellen. Du har ikke så lang tid til at kigge på din tunge. Ca 5-7 sek så kan du ikke regne med det du ser. Derfor er billeder så gode, de lyver ikke og kan nærstuderes.