grundlæggende

 

hudTyper

 

Lær din hud at kende.

- Normal hud har en PH på 5,5
-  Huden er kroppens største organ
- Huden anses for at være et åndedræts organ
- Din hud afspejler dine lunges tilstand
- Dine lunger huser dine følelser
 
Lær din hudtype at kende og vælg produkter med aktive ingredienser

Huden inddeles forskellige hudtyper.

 

Normal hud:

En normal hud er jævn med porer af normal størrelse og med normal til moderat talgproduktion. Normal hud kan nogle gange føles forholdsvis fedtet, især i den såkaldte T-zone (pande, næse og hage), men kan samtidig være ret tør på andre partier - især med alderen, hvor talgproduktionen falder og fugten ikke længere opretholdes lige så let i huden som tidligere. Huden er som regel forholdsvis problemfri, men der kan fra tid til anden komme bumser og poremasker. En normal hud er blød, glat og velafbalanceret. Porerne er små og hudtonen jævn med en sund glød.

En normal hud har brug for: Fugtgivende produkter, som også beskytter mod ydre påvirkninger som sol, vejr, vind og tørt indeklima.

 

Kombineret hud:

Blandet hud eller kombineret hud er kendetegnet af porer af normal til stor størrelse, en forholdsvis fedtet T-zone (pande, næse og hage) samt tørre partier, normalt på kinderne. Det kan være nødvendigt at balancere talgproduktionen og der skal tilføres maksimal fugt til de tørre partier. En blandet kombinationshud kan også ind imellem danne bumser og poremasker.

 

Blandet hud har brug for: Fugtighedscreme som ikke stimulerer talgproduktionen samt et talgregulerende og evt. betændelsesdæmpende serum til brug i t-zonen under cremen.

TIPS: Tilpas creme/serum til ansigtets forskellige dele. Talgreducerende og poresammentrækkende produkter kan bruges i t-zonen og produkter med mere fugt og næring til resten af ansigtet. Husk at uanset problemet skal du peele din hud 3 gange om ugen. 

 

Følsom hud:

Hudens struktur er jævn med porer af lille til normal størrelse og med normal til lav talgproduktion. Huden reagerer let på forskellige indre og ydre påvirkninger. Følsom hud er ofte karakteriseret af en tendens til rødme, blussen og tørhed.

 

Tør hud:

Tør hud er kendetegnet af små porer og lav talgproduktion. Den tørre hud kan stramme og klø. Ofte forværres tilstanden i vinterhalvåret og i koldt tørt klima. En tør hud ældes hurtigere og har derfor brug for meget pleje og fugt.

Tør hud kan også være følsom og så har brug for: Produkter som både er fugtgivende, nærende og blødgørende med gode planteolier i basen. Ingredienser som opbygger hudbarrieren er vigtig, som f.eks. essentielle fedtsyrer og ceramider. Undgå produkter som virker udtørrende på huden, for eksempel med for meget sprit (etanol).

 

Moden hud:

Moden hud har fine linjer, rynker og udviser mange gange tegn på solskader i form af pigmentpletter. Huden har mistet sin spændstighed og kan have en ujævn eller grov struktur. For det meste har moden hud en tendens til at være tør, men den kan også være mere fedtet.

Moden hud har brug for: Valget af produkter bør tilpasses efter følsomhed og behovet for fugt/talgregulering. Milde, ikke-irriterende produkter med helende og beroligende ingredienser som modvirker rødme og hudirritationer. Ingredienser som opbygger hudbarrieren (se tør hud) vil gøre huden stærkere og forebygge sensitivitet.

 

Fedtet hud:

Fedtet hud har porer af normal til stor størrelse, en høj talgproduktion og en øget tilbøjelighed til at få acne og urenheder. Huden bliver let blank i dagtimerne. I sommerhalvåret kan tendensen til fedtet hud tiltage. Produkter mod fedtet hud regulerer talgproduktionen, dæmper glinsende partier og giver et sundt udseende hud med en mat overflade.

Har brug for: Fugtighedscreme som ikke stimulerer talgproduktionen samt et talgregulerende og evt. betændelsesdæmpende serum til brug i t-zonen under cremen.

TIPS: Tilpas creme/serum til ansigtets forskellige dele. Talgreducerende og poresammentrækkende produkter kan bruges i t-zonen og produkter med mere fugt og næring til resten af ansigtet.

 

Mænds hud:

Er generelt grovere, mere fedtet end kvinders hud og får lettere sorte hudorme. Mange får sensitiv, såret og fugtfattig hud af barbering. Enkelte plages også af indgroede hår.

Har brug for: Produkter under barbering som beskytter huden og ikke virker udtørrende, samt et godt after shave-fugtighedsprodukt (gel, creme eller balm) som renser og beroliger såret og irriteret hud. Ved sorte hudorme og indgroede hår anbefales en ansigtspeeling eller rens med peelingeffekt og/eller et aktivt glycolsyre-serum.