Det handler om balance

 

Det hele handler om Balance - Det kan ikke blive i morgen før det har været i dag. Så øv dig i at blive i nuet.

En krop der gør ondt, ved let berøring skal ikke have dybdegående fysiogisk massage. En Hård og stiv muskel, skal heller ikke. Hvorfor, fordi overgreb løser ikke problemerne, det kommer skuldrene ikke ned i baglommen af. Tvært i mod. Hvilket er hvorfor vi ikke arbejder på tid hos Organique. Vi arbejder med hele dig. og ondt i skulderen, er ikke bare ondt i skuldren. Din krop hænger meget smartere sammen end du aner. Derfor behandler vi hele dig og sætter 2 timer af til det. Men  inden vi gør det - lander vi dig på briksen først.  Kunne du tænke dig at behandle dine kunder lige så, så skal du bare  tilmeld dig et af vores kurser. 

 

Klog muskelmasse - Kontra dum muskelmasse

En stiv muskel er dum muskelmasse. Hvorfor .. lad os se på dyre verden. En ko er stiv som et bræt og er ikke i stand til at klø sig selv i r....  Det betyder ikke at det  ikke kan klø alligevel... Sammenligner vi det med en kat, ja så kan den sidde helt stillle og springe 3 meter. Den kan hive sig selv om i en klo om du vil. Det er det jeg kalder klog muskelmasse. En muskel skal udvide sig og trække sig sammmen hele dagen, uden at blive slap. men kan muskefacien (hinden )rundt om musklen ikke. ja så nytter muskelens arbejde ikke. Så derfor er vi nød til at finde ud af hvorfor tingene er så vi kan fjerne årsagen til dine smerter. VI går aldrig efter selv smerten. Vi kalder det Power of touch

 

Du kan læse her hvordan din krop er bygget op. hvis du gider at læse lidt videre.


Skeletmuskulatur

Der findes tre overordnede typer af muskler:

Hjertemuskulaturen, de glatte muskler og skeletmusklerne.

Glatte muskler:

 

De galtte muskler er vigtige bestanddele af de indre organer. De sørger for indre vejtransport og bevægelse. De findes udenom spiserøret, mavesækken, tarmene, urinblæren, blodkarrene, livmoderen og bronkierne. Ved sammentrækninger kan de glatte muskler regulere størrelsen på rørene og bestemme mængden af ilt eller blod der skal igennem.

 

Hjertemuskulaturen:

 

Hjertemuskulaturen er en hul muskel og findes i hjertevæggen. Funktionen er at få hjertet til at trække sig sammen, en sammentrækning kan forekomme spontant, men hjertemuskulaturen styres af det autonome nervesystem og adrenalin.

 

Skeletmuskler:

 

Vi har ca. 600 skeletmuskler, disse gør at vi kan: gå, stå, løfte etc.
Skeletmuskulaturen udgør 80 % af kroppens samlede muskelmasse.
Skeletmusklerne hæfter sig til knogler via sener.
Skeletmusklerne er ansvarlige for at stabilisere og bevæge skelettet.
Det motoriske nervesystem kan ved hjælp af impulser få skeletmusklerne til at trække sig sammen.
Nogle af musklerne kan man se på veltrænede mennesker. Skeletmuskulaturen udgør ca. 40 % af kropsvægten ved normale, 20 % ved overvægtige og omkring 60 % ved yderst trænede.

Musklerne består af 20 % protein, 75 % vand og de resterende 5 % er blandt andet calcium, magnesium, fosfor, natrium, kalium, klorid, laktat, forskellige enzymer, kulhydrater, fedtstoffer og aminosyre samt de energirige fosfater ATP og ADP.
Musklerne er omgivet af en bindevævshinde som danner et glidelag mod de andre muskler der ligger omkring. Det er også denne hinde der giver musklerne sin form. Hinden hedder også muskelfascien.