Din krop taler med dig

Kineserne udviklede meridiansystemet baseret på observationer af sygdomme og deres behandling. 

 

På kroppen er der 12 meridianer; 3 som løber op ad armene og ind over kroppen, men der er også 3 der løber op. Det samme gør sig gældende i benene. nogen løber på indersiden andre på ydersiden. Men der er også 2 der løber midt på kroppen.

En foran og en bag på. De har har som sådan ikke en partner. Vi kalder dem " Far og Mor Meridianerne. Eller den ledende og den styrrende. En krop har  365 punkter. Et øre har 150 

 

Meridianerner er opkaldt efter de organer, som de løber igennem. De arbejder tæt sammen med organerne. Men når man arbejder på meridanbanerne arbejder man ikke med organet, men energierne der løber der og dem kan man tilgå i flere niveauer. Man kan arbejde på organplan. 

 

Så er du i tvivl og hvor en behandler arbejder så spørg.

En god behandler vil fortællle dig før under og efter hvad der er sket og skal ske.

 

De tolv meridianer er inddelt i yin og yang. Yin meridianer løber op ad og på indersiden, hvor yang meridianer løber nedad og på ydersiden. Meridianerne hører til det æteriske legeme, som er det "yderste" af det fysiske legeme.

 

Og hvad betyder det så for mig?

Kort fortalt:

Når der opstår blokeringer i disse energistrømme, virker det som når en dæmning standser vandet i en flod.Eller som vandslanger i din krop, i stedet for vand,løber der nu energier. Er der knæk på slangen Ja så får du ikke våde fusser, når du skal vande 20m længere væk, men i kroppen betyder knæk blokering. Smerter er blokeringer.

 

En blokering af vores energi flow,  blodscirkulation,  lymfe, ja selv vores nervebaner fører, til en ubalance i kroppen.

 

Ubalancer vil vise sig ved en en hel masse symtomer, som senere bliver til sygdom. Inden det opstår og bliver en alvorlig tilstand, vil du døje med symtomer som smertet, træthed, depression, modløshed, angst, vægtforøgelse, hudproblemer og meget meget mere. 

 

Så Elsk dine symtomer - DIN KROP TALER MED DIG.

 

TILBAGE TIL MERIDIANER / VANDSLANGER 

 Når der er knæk på slangen kommer vandet ikke ud. Det kalder vi en blokering. I kroppen betyder en blokering smerte.

 

Når der har været knæk på en vandslange længe, går der huller i den og nu løber vandet så ud andre steder en hvor det skal. Det betyder at funktionen nu er nedsat.

I kroppen betyder det nye symptomer.

 

Det kunne være du tager dig selv i at være irritabel og snerrende som pludselig er  små kradsbørstig og udadreagerene som hævet stemme og råbende som vil ændre sig til indadvendt, asocial stille.

Så pludselig er et menneske der altid har være udadvendt " extrovert " blevet indtrovert  fordi ubalancerne bliver flere og større. Giver det så mening at Indadvendt og ked af det nu bliver til deprimeret....

 

Når  energierne løber den forkerte vej i kroppen, udvikler ting sig til det værre.

Lyt til din krop. Den taler med dig, det eneste du skal er at lytte til det og reagerer på det.

 

Så slipper du for alvorligere tilstande, som ender ud i lange sygeforløb.

Den lange

 

Ifølge teorien forsyner meridianerne alle kroppens dele med livsenergien Qi (Ch'i). Meridianerne opfattes som kanaler og Qi løber gennem alt levende i universet og cirkulerer i kroppen gennem systemet af meridianer.

 

Når Qi og blod er i balance og strømmer harmonisk gennem legemet, årene og de indre organer, resulterer det i psykisk og fysisk velvære. Enhver afvigelse fra denne tilstand er derfor sygdom og mange faktorer kan være årsag bag.


Grundlaget for anvendelse af akupunktur er Qi princippet. Qi arbejder i hele kroppen og meridianbanerne er Qi`ens forsyningslinjer.

 

 Langs meridianerne ligger punkter, der påvirker Qi´s kvalitet. I disse punkter kan man påvirke/regulere energisystemet. Meridianerne kan påvirkes af bl.a. nåle i akupunkturpunkterne. Denne påvirkning kan fjerne evt. blokeringer og genetablere de naturlige energistrømme.

 

 
Meridiansystemet består af ca. 365 akupunkturpunkter og 14 meridianer, som forbinder nogle af disse punkter. 

 

De fleste akupunkturpunkter og meridianpunkter finder du på hudens overflade og over hele kroppen. De virker som kontaktpunkter for transport af de engergi - elektriske strømninger der er i kroppen.

 

Påvirkning af akupunkturpunkter stimulerer vores energier og får også  nervesystemet til at udløse kemiske reaktioner.

De retter op på signaler og giver signaler der går ind i muskler, rygmarv og i vores hjerne.

 

Disse kemikalier  kan både ændre de smerteoplevelser vi har, de kan også  udløse andre kemikalier, der regulerer  hormoner, som så påvirker kroppens egen indre reguleringsmekanisme. 

 

Den krop vi har er faktisk ret genial - det er ikke småting den kan. Faktisk får den det at kunne komme til månen og gå til at blegne ved siden af det der sker konstant i vores krop.  og helt uden at vi kan pille ved det.

 

Bare det at når en kvinde er gravid i 3. måned med en pige, ja så dannes arvemassen til vores børnebørn. Nemlig æggene i æggestokken. Det er da imponerende.

I alt fald i mit univers.

Blokeringer - Ubalancerne

Organique har i alle  terapier sammensat det sådan at vi altid arbejder med kroppens egne processer, hvorfor vi heller ikke arbejder på tid.

 

Vi har også Udviklet hjælpemidler som zonestave og Pain-killer acu klemmer til dine øre.  Så du nemt og enkelt kan hjælpe dig selv.

 

Vi råder over udstyr som tager udgangspunkt i tcm. Det kunne være Cupping,  Varme urteplastre Akupunkturplastre, tåskillere til en tå eller alle tæer, Mudder Nakkepuder, varmetæpper, smertelindring som kulde og varme kompress m.m