- De forskellige Hud Typer -

Lær din hud at kende og pas så godt på den.

Huden er vores største organ, den fylder ca. 2 m2 og vejer cirka 2 kg. Hvis du ikke skifter dit sengetøj i 3 måneder, ja så vil al den hud du kan se ligge i din seng. Ubehagelig tanke ik :)

Alt du møder på din vej mødes af huden først. Et knus, et vindpust. Man kan også sige at huden er dit aller første forsvar. Sygdom skal ind via huden og jo værre den er desto tættere på organplan er den.

Den skal også ud den vej. Gåsehud er faktisk din krop der reagerer på virus og bakterier. Huden trækker sig sammen for at beskytte dig. Vi kender det også fra feber, her er det nu huden gør ondt og er super følsom. Vi kender det fra et kys i øret. Her vil vi gerne bevare følelsen og af samme årsag som tidligere trækker huden sig igen sammen nu for at bevare følelsen af noget der er rart.

Det er super interessant hvad vores krop egentlig kan. Denne blog er egentlig for at give dig forståelsen af hvorfor det også er vigtig at passe på din hud. Det handler nemlig slet ikke om hudens udseende. Men langt mere det huden gør i sin daglige kamp mod udefra kommende faktorer.

Den er nemlig smart huden Den anses for at være et åndedræts organ. Når vi sveder udvider vores porre sig, så vi kan komme af med varmen. Når vi fryser, ja så lukker porrerne sig for at vi kan bevare varmen. I åbne og lukke processerne dagen igennem der fanges snavs. Derfor vil du optimere din hudpleje rutine ved 2 små ændringer. Brug varmt vand når du afrenser dit ansigt om aftenen for at få åbnet og få dagens snavs ud. Om morgenen brug da koldt vand for at lukke for porrerne. Det kolde vand virker også naturlig opstrammende på huden.

Huden har flere opgaver end bare lige antaget. Den afgifter dig for toksiner, medicinrester og andre affaldsstoffer. Jo bedre hydreret den er desto bedre arbejder den for at bevare din sundhed. Derfor skal du også fjerne de døde hudceller. Cellerne fornyes og dør konstant. Du kan hjælp til ved at få fjernet de døde hudceller som både snupper dagen hudpleje som serum og creme, men de blokkerer også for det der skal skilles fra. Peel da derfor din hud hver 3 dag, Gør det om aftenen. Der påbegynder nemlig en anden process i huden, nemlig genopbygningen. Du vil derfor arbejde med hudens naturlige processer og derfor også optimerer resultatet.

Kosmetologer vil ofte fraråde dette, men de er også fagligt blændet, De arbejder tit med kemiske processer i huden og din peeling skal slet ikke være på det plan. Den behøver ikke engang at indeholde partikler der eksfolierer som salt og sukker, eller andre korn, der vil virke slibende. Det du kunne gøre var at anvende ler. Kaolin Ghassoul eller Grøn fransk ler. De er helt naturlige og spækket med mineraler og mikromakro elementer. De skal bare blandes med vand. og fakta er at de renser huden langt bedre end nogen sæbe. Du vil opdage at du optager din hudpleje langt bedre end tidligere ved blot at benytte en ler peeling. Har du tilstoppede porre, kan du med stor fordel blande leret med danskvand.


De Forskellige Hudtyper i almindelig tale

  • Normal hud
  • Tør hud
  • Moden hud
  • Følsom sensitiv hud
  • Fedtet hud
  • Problem hud
  • Kombineret hud.

Din hudtype afhænger af arveanlæg, alder og miljøfaktorer og kan også variere fra årstid til årstid. En professionel hudanalyse hos en hudterapeut hjælper til med at definere, hvilken hudtype du har.

Normal hud: En normal hud er jævn med porer af normal størrelse og med normal til moderat talg produktion. Normal hud kan nogle gange føles forholdsvis fedtet, især i den såkaldte T-zone (pande, næse og hage), men kan samtidig være ret tør på andre partier - især med alderen, hvor talg produktionen falder og fugten ikke længere opretholdes lige så let i huden som tidligere. Huden er som regel forholdsvis problemfri, men der kan fra tid til anden komme bumser og poremasker. En normal hud er blød, glat og velafbalanceret. Porerne er små og hudtonen jævn med en sund glød.

En normal hud har brug for: Fugtgivende produkter,og produkter som også beskytter mod ydre påvirkninger som sol, vejr, vind og tørt indeklima.

Kombineret hud: Blandet hud eller kombineret hud er kendetegnet af porer af normal til stor størrelse, en forholdsvis fedtet T-zone (pande, næse og hage) samt tørre partier, normalt på kinderne. Det kan være nødvendigt at balancere talg produktionen og der skal tilføres maksimal fugt til de tørre partier. En blandet kombinationshud kan også ind imellem danne bumser og poremasker.

En blandet hud har brug for: Fugtigt og hudpleje der normaliserer talg produktionen Ved acne er det samme gældende men der skal nu særlig pleje til der også er betændelsesdæmpende samt rens, serum, creme

" uanset problemet skal du peele din hud 3 gange om ugen."

Følsom hud:

Hudens struktur er jævn med porer af lille til normal størrelse og med normal til lav talg produktion. Huden reagerer let på forskellige indre og ydre påvirkninger. Følsom hud er ofte karakteriseret af en tendens til rødme, blussen og tørhed.

Tør hud:

Tør hud er kendetegnet af små porer og lav talg produktion. Den tørre hud kan stramme og klø. En Tør hud kan fedte i T-Zonen, eller bare i panden. En tør hud kan syntes rød og sart og den er tit fejlvurderet.